Background

Z.I House Pekanbaru

Tangerang Selatan, PEKANBARU

the serenity rendition

Impression demonstrated here is the dramatic setting of cultivated negatif space. As the site it self has a generous square meter that make it possible to a human dimensions capture the perspective wholeness of building compound. This elegant spatial quality was carefully crafted throughout every vista around the site

The main building is two storey long rectangular plan with repetitive linear arrangement, composi- tioned with lower wing area that functioned to be the formal reception and service area. The standout florence dome was interlocked between to give composition’s grand ending.

Modern classic architecture is chosed for its timelessness. But the usage of details, carving, and statue was somehoe limited to achieve the feel of tranquility, where the complexity has been discarded for more satisfying serenity rendition.

Project data

Project Name Z.I House Pekanbaru
Location Tangerang Selatan, PEKANBARU
Function Residential
Status Built
Size Area
Client Client