Background

Dr Frans Residence Surabaya

SURABAYA

the long list of rooms

By locating service area and sheltered laundry room in front of the house and replacing garage with carports, the spatial design significantly gain more space in the living area, as this project constrained by a long list of rooms required.

A centered moderate yet functional open space with abundant wooden latticed natural light in every floor turn the tight room by room configuration appears to be broader and spacious

Two sides of this corner house designed simple lined unornamented and various finishing are as “natural material” as possible, intepretated tropical syle by a good definition. Large opening are anticipated by horizontal shading to give the interior shading from the heat but pass the indirect light all over the rooms

Project data

Project Name Dewi Robinar Residence Pekanbaru
Location Jl. Tambelan, Pekanbaru
Function Residential
Status Built
Size Size
Client Client