BOSCH OFFICE

Category
Offices & Workspaces

Location
Jakarta, Indonesia

Client
Bosch

Structural Engineer
Archikon Wiratama

Mechanical Engineer
Archikon Wiratama

Year of Completion
2011

With the footprint of 4400 sqm, black stopsol finished headquarter building separated by centerpiece of vertical circulation with integrated double height reception area. Enhanced material contrast of clear glass lighten the solid mass by making it appears like floating.
The final design of this project grew from the exploration of an attempt to transparently represent two companies headquarter under one roof. Having successfully applied this type of space organization to branch office in Semarang, Multi Tehaka and Multi Mayaka decided to apply that concept in larger scale headquarter.
While the showrooms and workspaces spatially divided, all the public spaces are shared between. This rational approach efficiently compressed the unproductive space to a larger break area, a cafe, boardroom, and gathering hall that encourage more communication and informal meetings among employees.

Back