DR. FRANS RESIDENCE

Category
Residentials

Location
Surabaya, Indonesia

Client
Dr Frans

Structural Engineer
Archikon Wiratama

Mechanical Engineer
Archikon Wiratama

Year of Completion
2013

By locating service area and sheltered laundry room in front of the house and replacing garage with carports, the spatial design significantly gain more space in the living area, as this project constrained by a long list of room requirements.
A centered moderate yet functional open space with abundant wooden-latticed natural light in every floor turn the tight room by room configuration appears to be broader and spacious .
Two sides of this corner house designed simple lined unornamented and various finishing are as “natural material” as possible, interpreted tropical style by a good definition. Large opening are anticipated by horizontal shading to give the interior shading from the heat but pass the indirect light all over the rooms

Back